Sastojci
- 20-30dag crvenog mesa (junetina ili teletina)
- 20 dag Ledo mahuna
- 2 mrkve
- manji crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- kineski mix ulja (sezamovo, suncokretovo, đumbirovo)
- Kikoman soya umak
- Shan Shi noodles (kineska tjestenina)
- Kikoman teriyaki umak
- Kikoman soya umak
- malo đumbira (svježe naribanog ili u prahu)
- par kapi limunova soka
- malo mljevenog chillija
Priprema: | 1 h |
---|---|
Broj osoba: | 2 |
Priprema recepta
Meso narežete na trakice te stavite u marinadu da odstoji otprilike sat vremena.
U woku na jakoj vatri zagrijte ulje dok ne počne treperiti, ubacite meso zajedno s zgnječenim češnjakom te pržite miješajući 2-3min.
Izvadite meso van te ubacite mahune i pržite dvije minute miješajući, nakon toga dodajte mrkvu i crveni luk narezan na trakice, te sve zajedno pržite minutu i podlijevajte s par kapi soya umaka. Vratite meso natrag u wok, te sve zajedno pržite još 4 minute.
Prethodno skuhajte kinesku tjesteninu u vreloj vodi, te ju ocijeđenu dodajte u wok pred sam kraj.
Ugasite vatru te sve skupa dobro promiješajte da se sastojci prožmu i ukoliko je potrebno dodajte par kapi soya umaka.
Dobro je znati da ništa ne trebate soliti, jer je soya umak sam po sebi slan i bit će vam sasvim dovoljno slano. Isto tako, bitna je brzina, te da su sve namirnice narezane na male komade i spremne prije nego što smo počeli sa prženjem.
Pržite male količine namirnica. Stalno micanje hrane osigurava ravnomjerno kuhanje i sprječava zagorijevanje sastojaka na visokoj temperaturi.