Recept pripremio Konzum

Sastojci

  • 20-30dag crvenog mesa (junetina ili teletina)
  • 20 dag Ledo mahuna
  • 2 mrkve 
  • manji crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • kineski mix ulja (sezamovo, suncokretovo, đumbirovo)
  • Kikoman soya umak
  • Shan Shi noodles (kineska tjestenina)
  • Kikoman teriyaki umak
  • Kikoman soya umak
  • malo đumbira (svježe naribanog ili u prahu)
  • par kapi limunova soka
  • malo mljevenog chillija
Azijski biftek 
Priprema: 1 h
Broj osoba: 2

Priprema recepta

Meso narežete na trakice te stavite u marinadu da odstoji otprilike sat vremena.

U woku na jakoj vatri zagrijte ulje dok ne počne treperiti, ubacite meso zajedno s zgnječenim češnjakom te pržite miješajući 2-3min.

Izvadite meso van te ubacite mahune i pržite dvije minute miješajući, nakon toga dodajte mrkvu i crveni luk narezan na trakice, te sve zajedno pržite minutu i podlijevajte s par kapi soya umaka. Vratite meso natrag u wok, te sve zajedno pržite još 4 minute. 

Prethodno skuhajte kinesku tjesteninu u vreloj vodi, te ju ocijeđenu dodajte u wok pred sam kraj.

Ugasite vatru te sve skupa dobro promiješajte da se sastojci prožmu i ukoliko je potrebno dodajte par kapi soya umaka.

Dobro je znati da ništa ne trebate soliti, jer je soya umak sam po sebi slan i bit će vam sasvim dovoljno slano. Isto tako, bitna je brzina, te da su sve namirnice narezane na male komade i spremne prije nego što smo počeli sa prženjem.

Pržite male količine namirnica. Stalno micanje hrane osigurava ravnomjerno kuhanje i sprječava zagorijevanje sastojaka na visokoj temperaturi.