Sastojci

  • 200 g bulgur pšenice
  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 1 glavica luka
  • cherry rajčice
  • režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • limunovo sok
  • sol i papar
  • peršin
  • metvica
  • sjemenke sezama
Bulgur za Badnjak

Priprema recepta

Bulgur operite i skuhajte u 2/3 vode. Na tavi na maslinovom ulju popržite sitno narezan luk i češnjak te dodajte bulgur pšenicu, samo na par minuta da se tostira. Na grill tavi ispecite tikvice i patlidžane narezane na ploške. Gotovo povrće narežite na kockice te umiješajte u bulgur pšenicu. Zatim dodajte cherry rajčice narezane na polovice, sitno nasjeckani peršin i metvicu, žlicu maslinovog ulja, limunovo sok, sol, papar te sjemenke sezama i sve dobro promiješajte.

Salatu stavite u hladnjak na sat vremena kako bi se dobro ohladila te je servirajte kao zasebno jelo ili kao prilog uz ribu.

Dobar tek!