Sastojci
- 200 g bulgur pšenice
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 1 glavica luka
- cherry rajčice
- režanj češnjaka
- maslinovo ulje
- limunovo sok
- sol i papar
- peršin
- metvica
- sjemenke sezama
Priprema recepta
Bulgur operite i skuhajte u 2/3 vode. Na tavi na maslinovom ulju popržite sitno narezan luk i češnjak te dodajte bulgur pšenicu, samo na par minuta da se tostira. Na grill tavi ispecite tikvice i patlidžane narezane na ploške. Gotovo povrće narežite na kockice te umiješajte u bulgur pšenicu. Zatim dodajte cherry rajčice narezane na polovice, sitno nasjeckani peršin i metvicu, žlicu maslinovog ulja, limunovo sok, sol, papar te sjemenke sezama i sve dobro promiješajte.
Salatu stavite u hladnjak na sat vremena kako bi se dobro ohladila te je servirajte kao zasebno jelo ili kao prilog uz ribu.
Dobar tek!