Sastojci

  • 1dl maslinovog ulja
  • 20g krušnih mrvica
  • 150g rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • malo soli
  • malo papra
  • 4dl bijelog vina
  • 1,5kg kozica (škampa)
Buzara s kozicama

Priprema recepta

U posudi za pečenje na maslinovom ulju kratko popržite krušne mrvice. Povremeno miješajte kako ne bi zagorjele. Kada poprime smeđkastu boju, dodajte rajčicu narezanu na kockice kojoj ste prethodno ogulili koru te promiješajte. Ubacite sitno sjeckani češnjak, sol i papar te ponovno promiješajte i sve zajedno pržite još minutu. Ukoliko želite možete dodati malo mješavine začina po želji i sjeckani peršin. Ulijte bijelo vino te promiješajte. Nakon par minuta kada alkohol malo ishlapi ubacite svježe oprane kozice (ili škampe/školjke), vatru regulirajte na srednju jačinu i poklopite.

Kuhajte otprilike 25 minuta i povremeno promiješajte. Ukoliko za vrijeme kuhanja primijetite da vam je umak prerijedak, dodajte malo krušnih mrvica, a u suprotnom ulijte malo vina ili vode.

Buzaru servirajte s palentom, kukuruznim kruhom ili po želji.