Sastojci

  • 1 kg hobotnice
  • 1 kg krumpira
  • 1 veća glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 6 žlica maslinova ulja
  • 6 žlica ulja suncokreta
  • sol, papar
  • ružmarin
  • 1 dl bijelog vina
  • peršin
Hobotnica s krumpirima

Priprema recepta

Hobotnicu očistiti pa ju staviti u odgovarajući lim na hladno ulje. Sa strane rasporediti krumpir narezan na polovice i luk narezan na četvrtine. Sve posuti ružmarinom. Krumpir malo posoliti.

Dobro pokriti alu-folijom i peći bez podlijevanja na temperaturi 180°C oko 1 sat. Pred kraj pečenja sve zaliti vinom, dodati nasjeckani češnjak i još kratko zapeći.

Hobotnicu narezati na komade i složiti zajedno s krumpirom i sokom od pečenja na ugrijani tanjur, te posuti sjeckanim peršinom.