Sastojci

  • malo maslinovog ulja
  • 500g sipe ili liganja
  • 2 crvene chili papričice
  • 3 režnja češnjaka
  • 4 žlice sojinog umaka
  • 3 žlice soka od limuna
  • 5 žlica ulja od kikirikija
  • 1 žuta paprika
  • 1 crvena paprika
  • 200 g krastavaca
  • 100 g sojinih klica
  • 1 vezica bosiljka (thai ili običnog)
Lignje s povrćem u voku
Broj osoba: 4

Priprema recepta

U wok tavi na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite lignje (sipe) narezane na kolutiće. Dodajte chili u prahu (ili sitno sjeckanu chili papričicu) i sitno sjeckani češnjak te promiješajte i kratko popržite. Ulijte soja sos i limunov sok te promiješajte. Nakon minutu-dvije, lignje, zajedno sa sokom u kojem su se kuhale, odložite sa strane.

U istoj tavi zagrijte ulje kikirikija te ubacite na komadiće narezanu papriku (žutu i crvenu) i kratko popržite da malo omekša. Dodajte na prutiće narezane krastavce koje ste prethodno očistili od koštica i sojine klice te promiješajte i kratko prodinstajte. Ukoliko želite možete dodati i bosiljak.

Ubacite sadržaj posude s lignjama koje ste prethodno odložili sa strane, kratko prodinstajte da se sve sjedini i servirajte.