Sastojci
- 350g bijelog pilećeg mesa
- 1 mrkva
- žličica vegete
- celer
- list peršina
- 2 mlada luka
- 150g kuhane riže
- sol, papar
- bešamel umak
- 1 žlica brašna
- 2 žlice ulja ili 25g maslaca
- 200ml mlijeka
- muškatni oraščić
Priprema recepta
Bijelo pileće meso stavite kuhati kao da kuhate juhu te dodajte mrkvu, peršin, celer, vegetu i kuhajte dok piletina ne omekša.
Za to vrijeme skuhajte rižu i ohladite ju te napravite bešamel umak.
U tavici na dvije žlice ulja popržite žlicu brašna dok ne zamiriši i počne lagano tamniti pa ulijte mlijeko i miješajte dok se ne zgusne. Ugasite vatru te dodajte muškatni oraščić, papar i sol.
Ohlađenu piletinu nasjeckajte najsitnije što možete pa pomiješajte sa rižom, bešamel umakom, nasjeckanim mladim lukom i usitnjenim listom peršina. Dodajte još začina po želji. Oblikujte manje kuglice pa ih uvaljajte u brašno, jaje pa u krušne mrvice i pržite u ulju na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Servirajte uz umak po želji.