Sastojci

  • 350g bijelog pilećeg mesa
  • 1 mrkva
  • žličica vegete
  • celer
  • list peršina
  • 2 mlada luka
  • 150g kuhane riže
  • sol, papar
  • bešamel umak
  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice ulja ili 25g maslaca
  • 200ml mlijeka
  • muškatni oraščić
Pileće okruglice

Priprema recepta

Bijelo pileće meso stavite kuhati kao da kuhate juhu te dodajte mrkvu, peršin, celer, vegetu i kuhajte dok piletina ne omekša.

Za to vrijeme skuhajte rižu i ohladite ju te napravite bešamel umak.

U tavici na dvije žlice ulja popržite žlicu brašna dok ne zamiriši i počne lagano tamniti pa ulijte mlijeko i miješajte dok se ne zgusne. Ugasite vatru te dodajte muškatni oraščić, papar i sol.

Ohlađenu piletinu nasjeckajte najsitnije što možete pa pomiješajte sa rižom, bešamel umakom, nasjeckanim mladim lukom i usitnjenim listom peršina. Dodajte još začina po želji. Oblikujte manje kuglice pa ih uvaljajte u brašno, jaje pa u krušne mrvice i pržite u ulju na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Servirajte uz umak po želji.