Sastojci

  • Za meso:
  • 800 g buta teletine
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • celer
  • ocat
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • Za umak:
  • 200 g konzervirane tunjenive u malinovom ulju
  • 8 žličica maslinovog ulja
  • 2 fileta inćuna iz maslinovog ulja
  • 2 žličice kapara
  • 2 žumanjka
  • sok od limuna
Vittelo tonnato

Priprema recepta

Teleći but stavite u lonac s hladnom posoljenom vodom, mrkvom, lukom, celerom te žličicom octa i maslinovog ulja. Lonac poklopite poklopcem te stavite na štednjak na nisku vatru da se kuha oko dva sata. Kad je meso kuhano, ohladite ga u loncu zajedno s juhom.

Dok se meso hladi u međuvremenu napravite umak od tunjevine. U posebnu posudu stavite tunu iz konzerve, filete inćuna, kapare, žumanjke, maslinovo ulje, par žličica juhe koju ste dobili kuhanjem mesa te sok od limuna. Sve sastojke dobro izmiješajte kako biste dobili kremastu smjesu te stavite u hladnjak na hlađenje barem sat vremena.

Teletinu narežite na tanke šnite (kao za carpaccio) te je posložite po tanjuru i prelite umakom od tunjevine.

Jelo možete ukrasiti kaparama.

Dobar tek!