Recept pripremio Jadranka Boban Pejić

Sastojci

  • 1 jušna žlica suhog kvasca
  • 1 jušna žlica meda
  • 1 jušna žlica ulja
  • 2 šalice tople vode
  • 3 šalice integralnog brašna
  • 3 šalice brašna tip 850
Pšenično integralno brašno - Domaći kruh
Priprema: 2 h
Broj osoba: 4

Priprema recepta

Pomiješajte kvasac, med, ulje i vodu te postupno dodajte 3 šalice brašna. Mijesite 10 minuta.

Prekrijte krpom i ostavite 45 minuta na toplom.

Ponovo zamijesite, premažite uljem te ostavite da se udvostruči (oko 1 sat).

Podijelite na dva kruha te ostavite još 10 minuta.

Zagrijte pećnicu, u kalup za kruh dodajte ulje i brašno te ga pecite 45 minuta na 200 stupnjeva. Nakon pečenja umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.