Sastojci
- 4 komada PIK svinjskog karea
- 400 gr krumpira
- 400 gr kiselog kupusa KORA
- Ulje
- 1 crveni luk
- sol, papar
- 2 žlice mljevene paprike
Priprema: | 1 h |
---|---|
Broj osoba: | 2 |
Priprema recepta
Za restani krumpir:
Krumpir skuhati u kori, oguliti i nasjeći na ploškice.
Na malo ulja popržiti jedan nasjeckani luk, pa na njega dodati krumpir, sve skupa izmiješati, eventualno začiniti soli i paprom
Za dinstani kupus:
Ako je kupus jako kiseo, potrebno ga je isprati u nešto vode i ocijediti.
Na malo ulja pržiti jedan nasjeckan luk, dodati mljevenu crvenu papriku i kupus i uz povremeno dolijevanje vode dinstati oko 40 min.
Začiniti po ukusu soli i paprom. Kupus je gotov kada ispari sva tekućina.
Krmenadle:
U teflon tavu, po mogućnosti s poklopcem, zagrijte ulje na cca 180 stupnjeva, položite komade svinjskog karea koje prethodno treba kratko istući batom i začiniti po ukusu te pržite na ulju s obje strane nekoliko minuta.
Na tanjur posložite komad pečenog karea te dodajte dinstani kiseli kupus i restani krumpir.