Recept pripremio K Plus

Sastojci

  • 4 komada PIK svinjskog karea
  • 400 gr krumpira
  • 400 gr kiselog kupusa KORA
  • Ulje
  • 1 crveni luk
  • sol, papar
  • 2 žlice mljevene paprike
Krmenadle s dinstanim kiselim kupusom i restanim krumpirom
Priprema: 1 h
Broj osoba: 2

Priprema recepta

Za restani krumpir:

Krumpir skuhati u kori, oguliti i nasjeći na ploškice.

Na malo ulja popržiti jedan nasjeckani luk, pa na njega dodati krumpir, sve skupa izmiješati, eventualno začiniti soli i paprom

Za dinstani kupus:

Ako je kupus jako kiseo, potrebno ga je isprati u nešto vode i ocijediti.

Na malo ulja pržiti jedan nasjeckan luk, dodati mljevenu crvenu papriku i kupus i uz povremeno dolijevanje vode dinstati oko 40 min.

Začiniti po ukusu soli i paprom. Kupus je gotov kada ispari sva tekućina.

Krmenadle:

U teflon tavu, po mogućnosti s poklopcem, zagrijte ulje na cca 180 stupnjeva, položite komade svinjskog karea koje prethodno treba kratko istući batom i začiniti po ukusu te pržite na ulju s obje strane nekoliko minuta.

Na tanjur posložite komad pečenog karea te dodajte dinstani kiseli kupus i restani krumpir.