Sastojci
- 200 ml jogurta
- 2 jaja
- 40 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 12 g praška za pecivo
- 300 g glatkog brašna
- 30 ml ruma
- ulje
- šećer u prahu
Priprema: | 25 min |
---|---|
Broj osoba: | 4 |
Priprema recepta
U zdjelu s umućenim jajima, dodamo jogurt, rum, šećer, vanilin šećer i izmiješamo sastojke.
U zasebnoj posudi pomiješamo brašno i prašak za pecivo.
Potom, miješajući pjenjačom mokru smjesu, u nju postupno dodajemo suhu smjesu od brašna i praška za pecivo, te dalje miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica.
Dobivenu smjesu prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
Zatim žlicu umočimo u vruće ulje, zagrabimo malo pripremljene smjese, a pomoću druge žlice smjesu guramo u vruću duboku masnoću.
Fritule pržimo do zlatno žute boje, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.