Recept pripremio Konzum

Sastojci

  • 700 g brašna
  • 5 žumanjaka
  • 4 dl mlijeka
  • 1 kvasac
  • naribana korica pola limuna
  • 2 žlice ruma
  • 4 žlice šećera
  • malo soli
  • 2 žlice ulja
  • šećer u prahu za posipanje
  • 1 puding od vanilije
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 7 dkg šećera
  • 10 dkg margarina
Krafne punjene kremom od vanilije
Priprema: 45 min
Broj osoba: 4

Priprema recepta

U mlako mlijeko istresite kvasac i dodajte žlicu šećera i brašna. Pustite da se uzdigne.

U ostalo brašno dodajte naribanu koricu limuna, malo soli, šećer, rum, ulje, žumanjke i mlijeko u koje ste prethodno dodali kvasac.

Umijesite tijesto tako da se odvaja od ruke i posude. Ostavite da se uzdigne.

Razvaljajte na prst debljine. Čašom izrežite krafne i ponovo ih pustite da se malo uzdignu.

Lagano pržite u dubokom vrelom ulju. Prvo jednu stranu, zatim okrenite.

Krafne se mogu puniti kremom od vanilije na dva načina. Rezanjem po vrhu krafne, a potom punjenjem ureza kremom od vanilije ili uštrcamo kremu od vanilije u sredinu pečene krafne.

Osim toga možete ih razrezati po pola i u sredinu staviti kremu od vanilije (slično kao princes krafne).