Sastojci
- 700 g brašna
- 5 žumanjaka
- 4 dl mlijeka
- 1 kvasac
- naribana korica pola limuna
- 2 žlice ruma
- 4 žlice šećera
- malo soli
- 2 žlice ulja
- šećer u prahu za posipanje
- 1 puding od vanilije
- 1 žlica oštrog brašna
- 5 dl mlijeka
- 7 dkg šećera
- 10 dkg margarina
Priprema: | 45 min |
---|---|
Broj osoba: | 4 |
Priprema recepta
U mlako mlijeko istresite kvasac i dodajte žlicu šećera i brašna. Pustite da se uzdigne.
U ostalo brašno dodajte naribanu koricu limuna, malo soli, šećer, rum, ulje, žumanjke i mlijeko u koje ste prethodno dodali kvasac.
Umijesite tijesto tako da se odvaja od ruke i posude. Ostavite da se uzdigne.
Razvaljajte na prst debljine. Čašom izrežite krafne i ponovo ih pustite da se malo uzdignu.
Lagano pržite u dubokom vrelom ulju. Prvo jednu stranu, zatim okrenite.
Krafne se mogu puniti kremom od vanilije na dva načina. Rezanjem po vrhu krafne, a potom punjenjem ureza kremom od vanilije ili uštrcamo kremu od vanilije u sredinu pečene krafne.
Osim toga možete ih razrezati po pola i u sredinu staviti kremu od vanilije (slično kao princes krafne).