Recept pripremio Konzum

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 50 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 1 dl ulja
  • 1 dl rakije lozovače
  • 150 ml mlijeka
  • korica od 1/2 limuna
  • 500 ml ulja za prženje
  • 100 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
Kroštule
Priprema: 35 min
Broj osoba: 4

Priprema recepta

U zdjelu dodamo žumanjke, šećer, mlijeko, ulje, rakiju, malo naribane limunove korice, prstohvat soli i sve zajedno izmiješamo.

Smjesi zatim dodajemo brašno, što bolje izmiješamo kuhačom pa preselimo na brašnom posipanu dasku i rukama umijesimo polutvrdo tijesto.

Valjkom razvaljamo pravokutnik debljine 5 mm, a ukrasnim kotačićem izrežemo vrpce veličine 10 x 3 cm.

Svaku vrpcu nožićem malo zarežemo po sredini i kroz taj otvor provučemo jedan kraj tijesta. Pržimo na toplom ulju do zlatnožute boje. Pržene kroštule ocijedimo i još vruće posipamo šećerom u prahu.