Sastojci
- 200 g brašna
- 50 g šećera
- 3 žumanjka
- 1 dl ulja
- 1 dl rakije lozovače
- 150 ml mlijeka
- korica od 1/2 limuna
- 500 ml ulja za prženje
- 100 g šećera u prahu
- prstohvat soli
Priprema: | 35 min |
---|---|
Broj osoba: | 4 |
Priprema recepta
U zdjelu dodamo žumanjke, šećer, mlijeko, ulje, rakiju, malo naribane limunove korice, prstohvat soli i sve zajedno izmiješamo.
Smjesi zatim dodajemo brašno, što bolje izmiješamo kuhačom pa preselimo na brašnom posipanu dasku i rukama umijesimo polutvrdo tijesto.
Valjkom razvaljamo pravokutnik debljine 5 mm, a ukrasnim kotačićem izrežemo vrpce veličine 10 x 3 cm.
Svaku vrpcu nožićem malo zarežemo po sredini i kroz taj otvor provučemo jedan kraj tijesta. Pržimo na toplom ulju do zlatnožute boje. Pržene kroštule ocijedimo i još vruće posipamo šećerom u prahu.