Sastojci

  • Krompir – 6 kom srednje veličine
  • Bijeli luk – 2 češnja sitno sjeckana
  • Puter – 4 supene kašike
  • So – po želji
  • Biber – po želji
Hasselback pečeni krompir
Priprema: 10
Vrijeme kuhanja/pečenja: 40
Temperatura kuhanja/pečenja: 220°C
Broj osoba: 6

Priprema recepta

Zagrijati pećnicu na 220 °C.

Oguliti krompire i rezati ih na tanke kriške do 0,5cm, a da pritom donji dio krompira ostane netaknut kako bi povezivao sječene kriške krompira.

U manjoj posudi otopiti puter i dodati mu sitno sjeckan bijeli luk, so i biber po želji.

Pripremljene krompire redati u podmazanu posudu za pečenje, te ih preliti/premazati spremljenim prelivom od putera, tako da smjesa uđe jednako između svake kriške krompira.

Krompire peći na 200 °C oko 40 minuta.

 

Prijatno i dobar tek!