Recept pripremio Konzum

Sastojci

  • 1/2 kg tikvica
  • 4 jaja
  • 5 vrhom punih žlica brašna
  • 1 manja glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • papar i sol po ukusu
Polpete od tikvica
Priprema: 25 min
Broj osoba: 2

Priprema recepta

Tikvice dobro oprati te krupno naribati zajedno s korom.

Tikvice posoliti i ostaviti da odstoje 15-tak minuta.

Luk i češnjak sitno nasjeckati pa popržiti na malo maslinovog ulja.

Nakon 15-ak minuta, tikvice snažno ocijediti rukama.

Umutiti jaja, dodati brašno, posoliti i popapriti po ukusu. Brašna treba dodati tako da se dobije tekuće tijesto, nešto gušće od onog za palačinke, dodati ocijeđene tikvice i poprženi luk i češnjak. Smjesa mora biti dovoljno gusta da se ne odvaja i razlijeva.

U dubljoj tavi zagrijati ulje, velikom žlicom vaditi smjesu od tikvica i na srednjoj vatri peći s obje strane. Kad dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvaditi ih na papirnati ručnik da se ocijedi suvišna masnoća.