Okusi jesen uz ovaj super jednostavan i zdrav desert
Sastojci
- Kruške – 4 kom
- Brusnice (svježe ili sušene) – 10g
- Grožđice sušene – 10g
- Orah – 20g krupno sjeckani
- Med – 2 supene kašike
- Cimet – ¼ kafene kašike
Priprema: | 15 min |
---|---|
Vrijeme kuhanja/pečenja: | 20 min |
Temperatura kuhanja/pečenja: | 200 °C |
Broj osoba: | 8 |
Priprema recepta
Zagrijati pećnicu na 200 °C
Dok se pećnica zagrijava, kruške presijeći po dužini na dvije jednake polovine i izdubiti im sredini. Vodoravno odsjeći mali dio sa poleđine svake kruške, kako bi mogla stabilno da stoji prilikom pečenja.
U manjoj posudi pomiješati brusnice, grožđice, krupno sjeckanu jezgru oraha i dvije supene kašike meda.
Ranije pripremljene kruške redati u posudu za pečenje, i puniti spremljenim voćnim nadjevom.
Punjene kruške peći na 200 °C oko 20 minuta.
Ovu prekrasnu poslasticu po želji posuti mljevenim cimetom i služiti hladnu uz kafu ili nakon jela.
Prijatno i dobar tek!