Recept pripremio Konzum

Okusi jesen uz ovaj super jednostavan i zdrav desert

Sastojci

  • Kruške – 4 kom
  • Brusnice (svježe ili sušene) – 10g
  • Grožđice sušene – 10g
  • Orah – 20g krupno sjeckani
  • Med – 2 supene kašike
  • Cimet – ¼ kafene kašike
Punjene kruške
Priprema: 15 min
Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min
Temperatura kuhanja/pečenja: 200 °C
Broj osoba: 8

Priprema recepta

Zagrijati pećnicu na 200 °C

Dok se pećnica zagrijava, kruške presijeći po dužini na dvije jednake polovine i izdubiti im sredini. Vodoravno odsjeći mali dio sa poleđine svake kruške, kako bi mogla stabilno da stoji prilikom pečenja.

U manjoj posudi pomiješati brusnice, grožđice, krupno sjeckanu jezgru oraha i dvije supene kašike meda.

Ranije pripremljene kruške redati u posudu za pečenje, i puniti spremljenim voćnim nadjevom.

Punjene kruške peći na 200 °C oko 20 minuta.

Ovu prekrasnu poslasticu po želji posuti mljevenim cimetom i služiti hladnu uz kafu ili nakon jela.

Prijatno i dobar tek!