Sastojci
- 200ml bijele riže
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 50g maslaca
- par kapi maslinovog ulja
- 350-400ml kokošjeg temeljca (može i kocka)
- 50-100ml bijelog vina
- 1 paketić šafrana
- 30g parmezana
- malo soli
Priprema: | 30 min |
---|---|
Broj osoba: | 2 |
Priprema recepta
U tavu stavite maslac narezan na kockice te malo maslinovog ulja te kad se počne lagano pjeniti dodajte sitno narezan crveni luk i češnjak.
Pirjajte 5 minuta dok luk ne omekša, zatim stavite rižu i miješajte dok ne postane "staklasta“. Nakon toga dodajte šafran te neprestano miješajte.
Rižu podlijevate naizmjenično vinom i juhom, uz stalno miješanje i tako 15-20 minuta dok riža ne omekša.
Pred kraj dodajte parmezan, sve dobro promiješate, poklopite i sklonite s vatre da odstoji 5 min i nakon toga se može servirati.