Recept pripremio Konzum

Sastojci

  • 200ml bijele riže
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 50g maslaca
  • par kapi maslinovog ulja
  • 350-400ml kokošjeg temeljca (može i kocka)
  • 50-100ml bijelog vina
  • 1 paketić šafrana
  • 30g parmezana
  • malo soli
Rižoto Milanese
Priprema: 30 min
Broj osoba: 2

Priprema recepta

U tavu stavite maslac narezan na kockice te malo maslinovog ulja te kad se počne lagano pjeniti dodajte sitno narezan crveni luk i češnjak.

Pirjajte 5 minuta dok luk ne omekša, zatim stavite rižu i miješajte dok ne postane "staklasta“. Nakon toga dodajte šafran te neprestano miješajte.

Rižu podlijevate naizmjenično vinom i juhom, uz stalno miješanje i tako 15-20 minuta dok riža ne omekša.

Pred kraj dodajte parmezan, sve dobro promiješate, poklopite i sklonite s vatre da odstoji 5 min i nakon toga se može servirati.