Sastojci

  • 400 g brašna
  • 5 žlica mlijeka
  • 15 g kvasca u prahu
  • ½ žličica soli
  • ¼ l mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • svježi peršin
  • mozarella
  • rajčica
  • mileram
  • ribanac
  • bosiljak
  • panceta
Langoš

Priprema recepta

Stavite brašno u posudu te u sredini napravite udubljenje. Kvasac otopite u 5 žlica mlakog mlijeka te ulijte u udubinu. Pomiješajte smjesu te ostavite da pokrivena odstoji 15 minuta na toplom mjestu.

Dodajte sol te malo po malo dodajte ¼ l mlakog mlijeka. Mijesite tijesto te ostavite da odstoji 30 minuta na toplom mjestu. Od tijesta odvojite komad po komad te ih u ruci oblikujte u pločice od 2 cm debljine. Nožem urežite crte kako se u tavi ne bi skupile.

Ulijte ulje u vruću tavu te svaki langoš pecite 2-3 minute sa svake strane. Vruće langoše ukrasite po želji mileramom, rajčicom, mozarellom, ribancem, peršinom, bosiljkom i pancetom.