Sastojci
- Kore:
- 50 dkg glatkog brašna
- 20 dkg šećera u prahu
- 2 cijela jaja
- 5 dkg margarina
- 1 kiselo vrhnje
- 1 prašak za pecivo
- Krema:
- 1 l mlijeka
- 9 dkg oštrog brašna
- 20 dkg šećera
- 20 dkg čokolade
- 1 margarin
- Glazura:
- 15 dkg čokolade za kuhanje
- 12 dkg margarina
Priprema recepta
U zdjeli prvo pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, zatim dodajte margarin i razradite rukama. Zatim dodajte razmućena jaja i 2-3 žlice kiselog vrhnja i do kraja umijesite tijesto.
Tijesto podijeliti na 5 jednakih dijelova i razvaljajte koru u veličini lima te staviti na papir za pečenje na okrenuti lim. Prije pečenja koru izbušite vilicom.
Kada se kore ohlade kuhajte kremu. U mlijeko stavite čokoladu, pustite da mlijeko zakipi, miješajući da se čokolada otopi. Brašno i šećer razmutite u malo mlijeka i ukuhajte kao puding u mlijeko i čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta, maknite s vatre i odmah u kipuće dodajte margarin na listiće i dobro miješajte dok se sav margarin ne rastopi. Obavezno kore filajte s vrućom kremom.
Ostavite da se mađarica ohladi i stavite nekakav teret na nju, ostavite da tako stoji najmanje 6 sati.
Na kraju ide čokoladna glazura . Glazuru obavezno kuhati na pari. Dobar tek!