Sastojci

  • Kore:
  • 50 dkg glatkog brašna
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 2 cijela jaja
  • 5 dkg margarina
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 prašak za pecivo
  • Krema:
  • 1 l mlijeka
  • 9 dkg oštrog brašna
  • 20 dkg šećera
  • 20 dkg čokolade
  • 1 margarin
  • Glazura:
  • 15 dkg čokolade za kuhanje
  • 12 dkg margarina
Mađarica

Priprema recepta

U zdjeli prvo pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, zatim dodajte margarin i razradite rukama. Zatim dodajte razmućena jaja i 2-3 žlice kiselog vrhnja i do kraja umijesite tijesto.

Tijesto podijeliti na 5 jednakih dijelova i razvaljajte koru u veličini lima te staviti na papir za pečenje na okrenuti lim. Prije pečenja koru izbušite vilicom.

Kada se kore ohlade kuhajte kremu. U mlijeko stavite čokoladu, pustite da mlijeko zakipi, miješajući da se čokolada otopi. Brašno i šećer razmutite u malo mlijeka i ukuhajte kao puding u mlijeko i čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta, maknite s vatre i odmah u kipuće dodajte margarin na listiće i dobro miješajte dok se sav margarin ne rastopi. Obavezno kore filajte s vrućom kremom.

Ostavite da se mađarica ohladi i stavite nekakav teret na nju, ostavite da tako stoji najmanje 6 sati.

Na kraju ide čokoladna glazura . Glazuru obavezno kuhati na pari. Dobar tek!