Sastojci
- 1.Biskvit:
- 4 jaja
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2. Biskvit:
- 4 jaja
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice glatkog brašna
- 3 žlice kakaa za kolače
- 1 prašak za pecivo
- Krema:
- 2 pudinga od vanilije
- 7 dcl mlijeka
- 4 žlice šećera
- 250 ml vrhnja za šlag
- Punč:
- 2 dcl vode
- 8 žlica šećera
- 1 dcl ruma
- pola vrećice ekstrakta od naranče (ili naribane korice jedne naranče))
- Čokoladni preljev:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 žice vrhnja za šlag
- Ostali sastojci:
- 100 g mljevenih oraha
- grožđice (ukoliko želite)
- 250 ml šlaga za ukrašavanje
Priprema recepta
Skuhajte kremu od pudinga, u vruće mlijeko dodajte šećer, te puding i miješajte dok se ne zgusne. Staviti da se ohladi do kraja. Nakon toga dodati tučeni šlag i sve zajedno izmiješajte mikserom.
Dok se puding hladi, napraviti biskvite. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka te istucite snijeg od bjelanjaka. Izmiksajte žumanjke sa šećerom pa dodati prvo snijeg, zatim brašno i prašak za pecivo. Izliti u namašćenu peku i peći na 175 °C. Za drugi biskvit je sve isto samo što dodajemo kakao.
Dok se drugi biskvit peče skuhajte punč kojim ćemo polijevati biskvite. U vruću vodu dodati šećer i ekstrakt naranče te miješati dok se ne otopi. Dodati rum. Rastopiti čokoladu za kuhanje u slatkom vrhnju, te dobro ohladiti.
Kada se sve dobro ohladilo, slijedi slaganje u vatrostalnu posudu. Čokoladni biskvit trgati na manje komade i politi polovicom punča. Polovicu kreme izliti na čokoladni biskvit i posuti orasima.
Žuti biskvit trgati na manje komadiće i politi ostatkom punča. Preliti drugom polovicom kreme, te posuti orasima i po želji staviti malo grožđica.
Na kraju preliti čokoladnim preljevom i dobro ohladiti u frižideru. Nakon što se ohladilo grabiti žlicom za sladoled i slagati kuglice odnosno galuske.
Ukrasiti šlagom, orasima ili čokoladnim mrvicama te poslužiti hladno.