Sastojci

  • 4 jaja
  • 30 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • rum aroma
  • 375 ml mlijeka
  • 125 g brašna
  • maslac
  • šećer u prahu
Kaiserschmarrn

Priprema recepta

Odvojite žumanjke od bjelanjaka te istucite 4 bjelanjka dok ne dobijete snijeg. Žutanjke, šećer, sol, vanilin šećer i aromu ruma pomiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Mlijeko i brašno dodajte malo po malo.

Polako dodajte snijeg od bjelanjaka te ostavite pola sata da stoji.

Zagrijte tavu, stavite maslac te ispecite tijesto poput palačinki komad po komad s obje strane.

Rastrgajte gotovo tijesto na komadiće te pospite šećerom u prahu.

Uz Kaiserschmarrn možete poslužiti kompot od jabuka ili svježe maline.