Sastojci
- 450 g brašna
- 220 ml vode
- 50 g maslaca
- 1 paketić kvasca u prahu
- šećer, sol, muškat, papar
- 800 g luka
- 200 g slanine
- 1 žlica ulja
- 3 jaja
- 200 ml slatkog vrhnja
- 250 g ribanca
Priprema recepta
U posudu stavite brašno, kvasac, prstohvat šećera i soli te u sredini rukom oblikujte udubinu u koju ćete uliti vodu. Dodajte mekani maslac i sve izmijesite u tijesto.
Ostavite tijesto 30 minuta pokriveno na toplom mjestu.
Izvaljajte tijesto , namastite tepsiju i položite tijesto unutra, a rubove potisnite prema gore.
Jaja i vrhnje pomiješajte štapnim mikserom te dodajte soli, papra i muškata po želji. Luk narežite na trakice, a slaninu na kockice te sve popržite na maslacu. Skinite s vatre te dodajte mješavinu s vrhnjem. Sve dobro izmiješajte i začinite jače po potrebi.
Mješavinu izlijte na tijesto, prekrijte ribancem. Pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Najbolje prija uz pivu.