Sastojci

  • 450 g brašna
  • 220 ml vode
  • 50 g maslaca
  • 1 paketić kvasca u prahu
  • šećer, sol, muškat, papar
  • 800 g luka
  • 200 g slanine
  • 1 žlica ulja
  • 3 jaja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 250 g ribanca
Zwiebelkuchen

Priprema recepta

U posudu stavite brašno, kvasac, prstohvat šećera i soli te u sredini rukom oblikujte udubinu u koju ćete uliti vodu. Dodajte mekani maslac i sve izmijesite u tijesto.

Ostavite tijesto 30 minuta pokriveno na toplom mjestu.

Izvaljajte tijesto , namastite tepsiju i položite tijesto unutra, a rubove potisnite prema gore.

Jaja i vrhnje pomiješajte štapnim mikserom te dodajte soli, papra i muškata po želji. Luk narežite na trakice, a slaninu na kockice te sve popržite na maslacu. Skinite s vatre te dodajte mješavinu s vrhnjem. Sve dobro izmiješajte i začinite jače po potrebi.

Mješavinu izlijte na tijesto, prekrijte ribancem. Pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.

Najbolje prija uz pivu.