Sastojci

  • smrznuti bakalar ( 1 kg)
  • 500g krumpira
  • 3 žlice pšeničnog oštrog brašna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 g paprike zelene
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 1/2 vezice peršina
  • 2 lovorova lista
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • 150 ml bijelog vina
  • Za posipavanje:
  • 1/2 vezice peršina
  • 5 režnjeva češnjaka
Bakalar na bijelo
Broj osoba: 4

Priprema recepta

Filete bakalara narežite na komadiće, posolite ih, popaprite i nakapajte limunovim sokom. Ostavite ih da kratko odstoje.

Marinirane filete uvaljajte u brašno i popecite na malo ulja s obje strane. Krumpir ogulite i papriku očistite. U vatrostalnu posudu položite bakalar, preko njega rasporedite papriku, cijele krumpire zalijte vodom i uljem te dodajte lovorov list.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta. Tijekom pečenja podlijevajte vinom.