Sastojci
- 500 g šampinjona
- 100 g pancete
- 200 ml slatkog vrhnja ili vrhnje za kuhanje
- ½ limuna - sok i korica
- 5 – 6 sitno nasjeckanih listova peršina
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- 250 g širokih rezanaca ili neke druge tjestenine po izboru
Priprema recepta
Šampinjone očistite i narežite na listiće, pancetu nasjeckajte na sitne kockice. Na maslinovom ulju prepržite pancetu dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Dodajte šampinjone i prstohvat soli pa sve pirjajte na srednje jakoj vatri dok šampinjoni ne počnu puštati vodu. Smanjite vatru, poklopite posudu i pustite da se sve krčka dok šampinjoni potpuno ne omekšaju. Povremeno promiješajte.
Dodajte slatko vrhnje i ribanu limunovu koricu, doradite okus po želji začinite solju i paprom i sve kratko prokuhajte. Na kraju kuhanja dodajte i sok pola limuna te sve posipajte nasjeckanim svježim peršinom.
Umak pomiješajte s kuhanom tjesteninom i poslužite.