Sastojci

  • 500 g šampinjona
  • 100 g pancete
  • 200 ml slatkog vrhnja ili vrhnje za kuhanje
  • ½ limuna - sok i korica
  • 5 – 6 sitno nasjeckanih listova peršina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 250 g širokih rezanaca ili neke druge tjestenine po izboru
Tjestenina sa šampinjonima i pancetom

Priprema recepta

Šampinjone očistite i narežite na listiće, pancetu nasjeckajte na sitne kockice. Na maslinovom ulju prepržite pancetu dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Dodajte šampinjone i prstohvat soli pa sve pirjajte na srednje jakoj vatri dok šampinjoni ne počnu puštati vodu. Smanjite vatru, poklopite posudu i pustite da se sve krčka dok šampinjoni potpuno ne omekšaju. Povremeno promiješajte.

Dodajte slatko vrhnje i ribanu limunovu koricu, doradite okus po želji začinite solju i paprom i sve kratko prokuhajte. Na kraju kuhanja dodajte i sok pola limuna te sve posipajte nasjeckanim svježim peršinom.

Umak pomiješajte s kuhanom tjesteninom i poslužite.