Sastojci
- 300 g pšeničnog glatkog brašna
- 60 g gustina
- 90 g šećera u prahu
- 200 g maslaca
- 60 g mljevenih badema ili lješnjaka
- 4 žumanjka
- Za nadjev:
- 300 g marmelade od marelice
- rum
- Za posipanje:
- 100 g šećera u prahu
- 2 Vanilin šećera
Priprema recepta
Od brašna, gustina, šećera u prahu, na listiće narezanog ohlađenog maslaca, mljevenih badema i žumanjaka umijesite prhko tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena. Tijesto razvaljajte sasvim tanko. Izrežite kalupom zvjezdice, i to polovicu od njih s rupicom na sredini. Složite ih u namašćeni pleh jednu do druge i pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200°C.
Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom. Preostalu polovicu čitavih zvjezdica premažite marmeladom u koju ste umiješali malo ruma te preklopite pošećerenim zvjezdicama.