Sastojci

  • 300 g pšeničnog glatkog brašna
  • 60 g gustina
  • 90 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca
  • 60 g mljevenih badema ili lješnjaka
  • 4 žumanjka
  • Za nadjev:
  • 300 g marmelade od marelice
  • rum
  • Za posipanje:
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 Vanilin šećera
Zvjezdice s marmeladom

Priprema recepta

Od brašna, gustina, šećera u prahu, na listiće narezanog ohlađenog maslaca, mljevenih badema i žumanjaka umijesite prhko tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena. Tijesto razvaljajte sasvim tanko. Izrežite kalupom zvjezdice, i to polovicu od njih s rupicom na sredini. Složite ih u namašćeni pleh jednu do druge i pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200°C.

Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom. Preostalu polovicu čitavih zvjezdica premažite marmeladom u koju ste umiješali malo ruma te preklopite pošećerenim zvjezdicama.