Sastojci

  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 narezana glavica luka
  • 1 narezan poriluk
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 2 žlice pelata
  • 3 oguljene i naribane mrkve
  • 250g crvene leće
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • sol i papar
Juha od mrkve i leće

Priprema recepta

U velikoj tavi rastopite maslac s uljem. Dodajte luk i poriluk i lagano popecite 5 minuta. Dodajte češnjak i pelate. Kuhajte 2 minute prije dodavanja naribane mrkve, leće i temeljca. Sve dobro promiješajte i začinite solju i paprom. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri.

Kada prokuha, skinite poklopac i kuhajte 25  do 30 minuta, miješajući s vremena na vrijeme.

Uklonite juhu s vatre i ostaviti da se malo ohladi. Blenderom usitnite sadržaj juhe i poslužite.