Sastojci

  • 200 g zobenih pahuljica
  • 100 g tamne čokolade (s visokim postotkom kakaoa)
  • ½ žličice cimeta
  • 100 g jogurta light
  • 3 žlice šećera
  • 1 čep whiskey-a
  • 250 ml slatkog vrhnja
Kup od zobenih pahuljica

Priprema recepta

Popržite zobene pahuljice na teflonskoj tavi bez masnoće do zlatne boje. Čokoladu otopite uz dodatak pola žličice cimeta pa umiješajte prepečene pahuljice u čokoladu, dobro promiješajte da se sastojci povežu. Raspodijelite pripremljenu smjesu po aluminijskoj foliji i ostavite da se ohladi.

Jogurt izmiješajte sa šećerom i whiskey-em. Istucite vrhnje u čvrst snijeg te u njega umiješajte mješavinu od jogurta. Slažite naizmjenice pahuljice i šlag u dekorativne čaše ili zdjelice. Po želji ukrasite voćem.

Poslužite hladno i uživajte!