Sastojci
- 200 g zobenih pahuljica
- 100 g tamne čokolade (s visokim postotkom kakaoa)
- ½ žličice cimeta
- 100 g jogurta light
- 3 žlice šećera
- 1 čep whiskey-a
- 250 ml slatkog vrhnja
Priprema recepta
Popržite zobene pahuljice na teflonskoj tavi bez masnoće do zlatne boje. Čokoladu otopite uz dodatak pola žličice cimeta pa umiješajte prepečene pahuljice u čokoladu, dobro promiješajte da se sastojci povežu. Raspodijelite pripremljenu smjesu po aluminijskoj foliji i ostavite da se ohladi.
Jogurt izmiješajte sa šećerom i whiskey-em. Istucite vrhnje u čvrst snijeg te u njega umiješajte mješavinu od jogurta. Slažite naizmjenice pahuljice i šlag u dekorativne čaše ili zdjelice. Po želji ukrasite voćem.
Poslužite hladno i uživajte!