Sastojci

  • 250 gr tagliatella
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj nasjeckanog češnjaka
  • 750 gr špinata bez peteljki
  • 250 gr svježeg bosiljka u listićima, bez peteljki
  • 125 ml pilećeg temeljca bez masnoće i blago posoljenog
  • 60-65 gr parmezana
  • 1 manja konzerva (400-425 gr) bijelog graha, ispranog i osušenog
  • 250 gr nasjeckane crvene bell paprike
  • 1 čajna žličica crnog papra
Tjestenina s pestom od špinata

Priprema recepta

Tjesteninu skuhati, ocijediti i staviti u veću posudu. U mikser staviti maslinovo ulje, češnjak, špinat, bosiljak, parmezan i pileći temeljac i sve skupa miksati dok ne nastane homogena smjesa. Tako napravljeni umak preliti preko tjestenine te dodati ukoliko želite grah i papriku. Lagano sve umiješati i poslužiti.