Sastojci

  • 6 jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 1 šalica mlijeka u prahu
  • Karamel:
  • 1 šalica šećera
  • malo ruma
  • 2 žlice vode
Flan

Priprema recepta

Jaja pjenasto umutite a mlijeko u prahu, šećer i vaniliju izmiješajte s tekućim mlijekom.

Spojite s jajima. Istopite šećer s malo vode u svijetal karamel i dodajte rum. U posudu u kojoj biste inače pekli rožatu, ili više manjih uspite karamel, a zatim smjesu od jaja. U veću posudu uspite 2 cm, vode a onda u nju stavite posudu ili posudice s flanom.

Pecite na 200º C prvih 15 min a onda smanjite na 150º. Čačkalicom provjerite kad je gotovo jer ne smije smjesa ostat na čačkalici.