Sastojci
- 1 kg piletine narezane na veće komade
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 mali nasjeckani crveni luk
- 2 male crvene paprike narezane na kockice
- 1 limenka Pelata (400 g)
- 1 žlica Pekmeza - šljiva
- 100 ml bijelog vina
- 1 ljuta papričica
- 2 kokošje kocke
- 500 g ocijeđenog slanutka iz konzerve
Priprema recepta
Komade piletine stavite na zagrijano ulje i popecite dok ne poprimi zlatnožutu boju.
Izvadite komade mesa na papir koji će upiti višak masnoće, a na ulju na kojem ste pekli piletinu, pirjajte nasjeckani luk, papriku narezanu na kockice dok ne omekšaju. Zatim dodajte pelate, žlicu pekmeza, ljutu papričicu, podlijte vinom, dodajte 2 kokošje kocke i kratko pirjajte. Dodajte komade piletine koje ste pekli, zatim slanutak i pirjajte podlijevajući vodom dok meso ne omekša.
Zatim piletinu s povrćem stavite u vatrostalnu posudu i zapecite 10-tak minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.