Sastojci

  • 1 kg piletine narezane na veće komade
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 mali nasjeckani crveni luk
  • 2 male crvene paprike narezane na kockice
  • 1 limenka Pelata (400 g)
  • 1 žlica Pekmeza - šljiva
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kokošje kocke
  • 500 g ocijeđenog slanutka iz konzerve
Piletina sa slanutkom

Priprema recepta

Komade piletine stavite na zagrijano ulje i popecite dok ne poprimi zlatnožutu boju.

Izvadite komade mesa na papir koji će upiti višak masnoće, a na ulju na kojem ste pekli piletinu, pirjajte nasjeckani luk, papriku narezanu na kockice dok ne omekšaju. Zatim dodajte pelate, žlicu pekmeza, ljutu papričicu, podlijte vinom, dodajte 2 kokošje kocke i kratko pirjajte.  Dodajte komade piletine koje ste pekli, zatim slanutak i pirjajte podlijevajući vodom dok meso ne omekša.

Zatim piletinu s povrćem stavite u vatrostalnu posudu i zapecite 10-tak minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.