• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zaključana cijena 1.3.-31.5.2025.
        od 01.03.2025. do 31.05.2025.
      • Katalog 13.05.-26.05.2025.
        od 13.05.2025. do 26.05.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • Komšinica
  • Ideja za nedjeljni ručak

Nedjeljni ručak: Musaka od patlidžana

25.10.2015.

Musaka-od-patlidzana-recept-fin

Ako ste u nedoumici šta spremiti za nedjeljni ručak, imamo rješenje:

-        patlidžane narežite na tanke liske, posolite i ostavite neka odstoje i otpuste sok. Isperite ih vrućom vodom kako ne bi bili gorki, zatim posušite kuhinjskim ubrusom.

-        pleh ili veću tepsiju obložite aluminijskom folijom, te premažite maslinovim uljem, posložite patlidžan i pecite u zagrijanoj rerni na 200 °C 15tak minuta.

-        prodinstajte sitno nasjeckani luk, zatim dodajte mljeveno meso, sitno sjeckani paradajz, lovorov list, biber, protisnut bijeli luk i vegetu, ili začine po želji. Podlivajte toplom vodom. Kada meso omekša i dobije sivkastu boju dodajte i sitno nasjeckan peršun.

Paralelno s pripremom mesa, kuhajte i bešamel umak i to na sljedeći način:

-        na rastopljenom maslacu kratko propecite brašno, zalijte hladnim mlijekom i dodajte malo bibera, soli i parmezana. Kuhajte miješajući do željene gustoće.

Sada slijedi najlakši dio pripreme:

-        u vatrostalnu posudu složite red patlidžana, red dinstanog mesa, prelijte bešamelom. Postupak ponavljajte sve dok ne ostanete bez sastojaka.

-        Važno – ostavite nešto više bešamel umaka za kraj, kako bi prelili musaku.

Musaku peći na 220°C 20 do 30 minuta. Dobar tek!

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.