• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zaključana cijena 1.3.-31.5.2025.
        od 01.03.2025. do 31.05.2025.
      • Katalog 13.05.-26.05.2025.
        od 13.05.2025. do 26.05.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • Komšinica
  • Ideja za nedjeljni ručak

Nedjeljni ručak: Pileći Cordon Bleu

08.11.2015.

Cordon-Bleu-recept

Ukoliko volite pohovanu piletinu, ali vam se ne da spremati ovo jelo jer je neophodno prženje u ulju, onda imamo pravo rješenje za vas. Danas vam donosimo ideju nedjeljnog ručka i to zdraviju verziju. Požurite do najbliže Konzum prodavnice i kupite pileći file po akcijskoj cijeni u sklopu vikend akcije,a u nastavku pročitajte način pripreme pilećeg Cordon Bleu.

-        pileći file izrežite na tanke listove, što veće površine, te izlupajte kuhinjskim čekićem za meso u tanak odrezak. Začinite biberom i začinskim biljem.

-        u manju šerpu stavite dvije kašikice suhog začinskog bilja, rastopljeni maslac, protisnuti bijeli luk i origano, te uspite jednu čašu od 200ml vode. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta kako bi se sastojci sjedinili. Iako zvuči neočekivano, ovaj korak je važan, a kasnije ćete vidjeti i zašto.

-        pripremite smjesu za pohovanje tako što ćete pomiješati krušne mrvice, crvenu papriku i parmezan.

-        na rastanjen pileću file položite tanko parče šunke, pa preko nje sira, presavijte file i učvrstite čačkalicama. Tako pripremljeno meso umačite u ranije pripremljenu tečnu smjesu koju ste kuhali, zatim u suhu smjesu za pohovanje, te slažite na papir za pečenje ili maslinovim uljem premazanu tepsiju, jer ovaj cordon bleu nećete pržiti u ulju, već peći u pećnici.

-        prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u zagrijanoj pećnici, na 200°C pola sata do 45 minuta. Prijatno!

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.