• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zaključana cijena 1.3.-31.5.2025.
        od 01.03.2025. do 31.05.2025.
      • Katalog 13.05.-26.05.2025.
        od 13.05.2025. do 26.05.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • Komšinica
  • Ideja za nedjeljni ručak

Nedjeljni ručak: Slana torta

21.02.2016.

Skupa sa prvim sunčanim danima budi se i želja za svježim povrćem, a u našim prodavnicama tokom svih godišnjih doba možete pronaći svježe povrće. Ideju za nedjeljnu ručak odlučili smo obogatiti upravo povrćem. 

Recept-nedjelja-21.02.2016

Mali je broj onih koji ne vole torte i kolače, ali pitamo se koliko ima odvažnih koji će ove nedjelje spremiti jednu slanu tortu? Priprema je jednostavna, a rezultat itekako ukusan.

Potrebni sastojci:

1 pakiranje lisnatog tijesta 200-250g
1 tikvica
1 patlidžan
1 paradajz
vrhnje za kuhanje
1 jaje
mladi sir 100g
parmezan 100g
začini po želji

Priprema:

Tikvice, patlidžan i paradajz isjecite na tanke ploške, zagrijte gril tavu, te kratko propržite, tako da dobijete fine gril tragove na povrću. Umutite jaje, vrhnje i dodajte mladi sir, te malo posolite. Lisnatno tijesto razvucite prema veličini lima za pečenje. Preko tijesta premažite smjesu sira, vrhnja i jaja, zatim pospite parmezanom, pa poredajte sloj povrća, a onda ponovo sloj smjese od sira, vrhnja i jaja, pa još jedan sloj povrća i ponavljajte dok vam ne potrošite smjesu. Neka posljednji sloj bude fino poredano povrće i obavezno na kraju pospite parmezanom.

Stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stepeni i pecite od 30-40 minuta! Servirajte uz zelenu salatu začinjenu limunom i maslinovim uljem, prijatno! 

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.