• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zaključana cijena 1.3.-31.5.2025.
        od 01.03.2025. do 31.05.2025.
      • Katalog 13.05.-26.05.2025.
        od 13.05.2025. do 26.05.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • Komšinica
  • Ideja za nedjeljni ručak

Nedjeljni ručak: Sočna junetina sa šampinjonima

16.01.2016.

Ove nedjelje za vas smo spremili pravi gurmanski užitak, jedno od onih jela koja vas tjeraju „prste da poližete“.

Socna-junetina-sa-sampinjonima--recept

Potrebni sastojci:

400g junećeg buta
1 glavica crvenog kula
1 mrkva
350g šampinjona
1 pakovanje paradajz pelata
lovorov list
so, biber i začini po želji

Priprema:

Kako bi meso bilo sočno, potrebno je bar sat vremena prije samog spremanja pripremiti marinadu za meso. Predlažemo brzu marinadu sa bijelim lukom za koju će vam biti potrebno: 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika paradajz sosa, 2-3 čehna bijelog luka, 1 manja glavica crvenog luka i malo tople vode. U manjoj šerpici pustite vodu da zavri, zatim dodajte na krupno sjeckan crveni luk, zatim bijeli luk, paradajz sos i maslinovo ulje, zatim sve poklopite i ostavite da se ohladi. Junetinu isijecite na odreske, potopite u marinadu i ostavite da odstoji bar sat vremena u frižideru.

Kada je meso spremno, ocijedite od marinade zatim pržite na gril ili običnoj tavi dok ne porumeni i s jedne i s druge strane. Istovremeno, u manjoj šerpi ili tavi,prodinstajte crveni luk dok ne zastakli i sitno sjeckanu mrkvu, zatim dodajte na krupnije komade isječene šampinjone, kratko pržite zatim podlijte s malo tople vode, poklopite i povremeno miješajte. Kada su šampinjoni omekšali, dodajte sitno isjeckat pelat paradajz, te ostale začine. Nastavite s kuhanjem, na srednje jakoj temperaturi, uz stalno miješanje. Servirajte po želji, uz svježe zelene začine poput peršuna. Prijatno! 

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.