• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zaključana cijena 1.3.-31.5.2025.
        od 01.03.2025. do 31.05.2025.
      • Kataloška ponuda 29.4.-12.5.2025.
        od 29.04.2025. do 12.05.2025.
      • Posebna ponuda Konzum Sarajka 28.4.-11.5.2025.
        od 28.04.2025. do 11.05.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Čoko-orah torta
  • Komšinica
  • Imam dobar recept

Čoko-orah torta

05.02.2018.

Od komšinice Amele Šatare

Sastojci:

Za tijesto

Svježi kvasac - 1/2 pak

Šećer - 35g

Mlijeko - 125ml

Jaja - 1 kom

Brašno - 250g

Puter - 50g

Prstohvat soli

Za fil

Bjelance - 1 kom

Mljeveni orasi - 200g

Šećer - 50g

Čokolada za kuhanje - 50g

Vanilin šećer - 20g

Cimet - 1 kafena kašika

Slatka pavlaka - 100ml

Prstohvat soli

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesiti klatko tijesto, te ostaviti na toplom mjestu da udvostruči masu. 

U medjuvremenu pripremiti fil. Umutiti bjelanca sa sećerom. Dodati otopljenu čokoladu, mjevene orahe, vanilin šećer i cimet. Sve dobro sjediniti i na kraju dodati slatku pavlaku.Umutiti fil da smjesa bude bude kompaktna i maziva. 

Tijesto razvaljati na radnoj površini u obliku pravougaonika (cca. 40×35cm). Premazati ga filom. Izrezati oko 6 traka jednake širine. U podmazan pleh prečnika 26cm slagati trake u obliku puža, krenuvši od sredine pleha pa dok ne potrošimo sve trake. Tijesto ostaviti da odstoji oko 20 minuta prije pečenja. Premazati ga žumancetom, te peći na temperaturi 180°C oko 25 minuta. 

Dobar tek!

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.