• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zaključana cijena 1.3.-31.5.2025.
        od 01.03.2025. do 31.05.2025.
      • Kataloška ponuda 29.4.-12.5.2025.
        od 29.04.2025. do 12.05.2025.
      • Posebna ponuda Konzum Sarajka 28.4.-11.5.2025.
        od 28.04.2025. do 11.05.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Torta sa malinama
  • Komšinica
  • Imam dobar recept

Torta sa malinama

15.01.2018.

Od komšinice Selme Delić

Sastojci:

Za jednu koru:

Bjelanjak - 1 kom

Šećer 37g

Oštro brašno - 12g

Gustin - 7,5g

Prašak za pecivo - 1/2 kafene kašike

Ocat - 1/4 kafene kašike

Rum - 1/4 kafene kašike

Ulje - 17ml

Za fil od malina:

Maline - 175g

Šećer - 3 supene kašike

Gustin - 20g

Margarin - 10g

Za fil od čokolade:

Šlag - 150ml

Čokolada za kuhanje - 50g

Mliječna čokolada - 60g

Vrhnje - 1/2 supene kašike

Za fil od sira:

Mascarpone sir - 175g

Žumanjak - 2 kom

Šećer u prahu - 50g

Kora narandže - 1/2 ribane kore

Šlag - 75ml

Priprema:

KORE

Bjelanjke miksajte dok ne očvrsnu, zatim postepeno dodajte šećer, tako miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.

Praškaste sastojke sjedinite i prosijte kroz sito, te dodajte u izrađene bjelanjke, i miješajte lagano sa kuhačom.

Dodajte ocat, rum i na kraju u laganom mlazu umiješajte ulje.

Tako spremljenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup, te pecite na 180°C oko 15 minuta.

Ponovite postupak sa drugom korom.

FIL OD MALINA

Maline izgnječite i stavite ih na srednju vatru da počnu kuhati.

Pomiješajte gustin i šećer sa malo vode, te dodajte u maline. Prije skidanja sa vatre umiješajte margarin. Ostavite da se ohladi.

FIL OD ČOKOLADE

100ml smjese za šlag stavite na srednju vatru da se grije do vrenja, kako bi dobili temperaturu dovoljnu da topi čokoladu.

Šlag prelijte preko iskidane čokolade, te miješajte polako dok se čokolada ne istopi, zatim joj dodajte kiselo vrhnje i sjedinite. Ostavite da se potpuno ohladi.

Posebno izradite 70 gr šlaga da ne bude prečvrst. Pomiješajte ga kuhačom sa smjesom od čokolade.

FIL OD SIRA

Izmiješajte žumanjke sa šećerom i narandžinom koricom, te kuhajte na pari dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

Sjedinite mascarpone sir i žumanjke kratko miksajući. Posebno izradite šlag, ali da ne bude jako čvrst. Smjese sjedinite uz ručno miješanje.

Na tacnu stavite obruč i slažite: Kora - Fil od malina - Kora - Fil od čokolade - fil od sira.

Ukrasite po želji, te ostavite u frižideru da prenoći.

Kada se torta stegne, nožem prođite oko obruča sa unutarnje strane da odvojite tortu, te skinite obruč.

Prijatno komšinice ;) 

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.