• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Tematski katalog 15.05.-30.09.2025.
        od 15.05.2025. do 30.09.2025.
      • Katalog 27.5.-9.6.2025.
        od 27.05.2025. do 09.06.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Begova čorba
  • Komšinica
  • Sezonski okusi

Begova čorba

21.06.2017.

Sastojci:

Svježe pile - cijelo 

Bamija - 1 vezica

Mrkva - tri šolje

Celer - 8-10 manjih glavica

Peršun - po želji

Mileram - 3 supene kašike

Brašno - 3 supene kašike

So - po želji

Biber - po želji

Ulje - po želji 

Priprema:

Kokošije ili pileće meso dobro operite, stavite u lonac za kuhanje, uspite vodu, posolite i kuhajte. Naknadno u vodu dodajte mrkvu, peršun i celer.
Kada je meso bude kuhano, procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršun i celer.U posudi zagrijte maslac, dodajte brašno, popržite, te zalijte supom od kokošijeg mesa i kuhajte oko 15 minuta. Dodajite meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte. U međuvremenu bamju potopite u vodu i ostavite dok ne nabubri, a zatim je dobro isperite. Najbolje je da se prije upotrebe prokuha nekoliko minuta u vodi s malo limunovog soka. Ocijedite je, properite i dodajte čorbi, te sve zajedno prokuhajte.Kada čorba bude gotova, razmutite žumanjak s kajmakom ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, te sve začinite po želji.

Prijatno!

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.