• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zagrli praznike i sve što oni znače 13.11.2025.-18.1.2026.
        od 13.11.2025. do 18.01.2026.
      • Katalog 25.11.-1.12.2025.
        od 25.11.2025. do 01.12.2025.
      • Posebna ponuda Konzum Novi Travnik 28.11.-1.12.2025.
        od 28.11.2025. do 01.12.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • NAŠE MARKE
  • PIKA IZAZOV
  • SUPER BRENDOVI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • NAŠE MARKE
  • PIKA IZAZOV
  • SUPER BRENDOVI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
Dinstane lignje u paradajz sosu
  • Komšinica
  • Sezonski okusi

Dinstane lignje u paradajz sosu

04.08.2016.

Lignje ne moraju uključivati hrpe pripreme – ovaj recept je jednostavan i brz, a kao rezultat dobiti ćete ukusan obrok za vrlo kratko vrijeme. 

Sastojci:

malo maslinovog ulja

1 mali crveni luk, sjeckan sitno na kockice

1 čehno bijelog luka, narezane na sitne listiće

nekoliko grančica svježeg peršuna

1 crvena čili papričica, sitno narezana

1 prstohvat dimljene paprike

400 g pasiranog paradajza

200 g konzerviranog graha, ispran i posušen

300 g svježe lignje, očistiti, izrezati na komade ili narezane na kolutiće

limuna, sitno naribane korice

 

Priprema:

U širokoj tavi zagrijte ulje i propžite luk, bijeli luk i peršun, dok ne omekšaju. Dodajte čili i papriku i pržite minut-dva, zatim dodajte pasirani paradajz. Kuhati lagano 15 minuta.

Dodajte grah, soli i bibera, te začine po želji. Položite lignje u jednom sloju na vrhu umaka od paradajza. Pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom, a zatim dinstajte lagano 5 minuta.

Provjerite da li su lignje skuhane i da li je okus vama po volji. Pomiješajte nasjeckani peršun i naribanu koricu limuna zajedno, te pospite po gotovom jelu. Servirajte i uživajte u laganom ljetnom morskom ručku.

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.