• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Tematski katalog 15.05.-01.09.2025.
        od 15.05.2025. do 01.09.2025.
      • Zaključana cijena 1.6.-31.8.2025.
        od 01.06.2025. do 31.08.2025.
      • Katalog 10.6.-23.6.2025.
        od 10.06.2025. do 23.06.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Kadaif
  • Komšinica
  • Sezonski okusi

Kadaif

22.05.2018.

Tradicionalna bosanska delicija.

Sastojci:

Kadaif - 500g

Maslac - 250g

Šećer - 1300g

Orah jezgra - 100g

Grožđice - 50g

Limun - 1 komad

Voda - 1l

Priprema:

U tepsiju promjera uspite 250g kadaifa dobro pritisnite kako bi se kadaif izlomio i fino složio.

Pospite ga sa malo otopljenog maslaca, te pecite 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C.

Nakon pečenja izvadite iz pećnice, pospite sitno sjeckanim orasima i suhim grožđicama po želji.

Stavite drugu polovicu kadaifa, ponovite postupak lomljenja, zatim ravnomjerno pospite preostalim rastopljenim maslacem.

Pecite dodatnih peći 10 minuta na istoj temperaturi, dok ne poprimi zlatno smeđu boju, zatim smanjite temperaturu na 150°C i ostavite da se 'suši' minimalno 1 sat vremena.

Za vrijeme pečenja u lonac za kuhanje ulijte 1 litar vode, 1300g sitnog šećera i par kriški limuna, te ostavite da prokuha, od trenutka kada proključa smanjite vatru i ostavite da kuha jos 20 minuta kako bi dobili šećerni sirup ili agdu.

Kada je kadaif gotov izrežite ga na kocke i ostavite da se ohladi.

Tako ohlađen kadaif polahko i ravnomjerno zaljevajte vrelom agdom. 

Zaliven ostavite u frižider oko 2 sata da se ohladi.

Prijatno!

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.