• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zaključana cijena 1.3.-31.5.2025.
        od 01.03.2025. do 31.05.2025.
      • Katalog 13.05.-26.05.2025.
        od 13.05.2025. do 26.05.2025.
      • Tematski katalog 15.05.-30.09.2025.
        od 15.05.2025. do 30.09.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Najukusniji pohovani patlidžan
  • Komšinica
  • Sezonski okusi

Najukusniji pohovani patlidžan

18.08.2016.

Sezona je ljubičastih, sjajnih patlidžana i ni slučajno ih nemojte zanemariti. U nastavku pročitajte jedan neobičan recept za pripremu ukusnih patlidžana. Spremljen na ovaj način patlidžan može biti zasebno jelo uz salatu, ali i kao prilog. Nježnog okusa, spužvaste strukture, sočan i izuzetno ukusan će vas osvojiti. 

Sastojci:

  • 1 patlidžan srednje veličine
  • ½ l mlijeka uz dodatak malo vrhnja za kuhanje
  • 4 kašike brašna
  • so, biber, začini po želji

Priprema:

-        patlidžan isjecite na šnite, ogulite (nije nužno) i potopite u blago posoljeno mlijeko preko noći. Idući dan patlidžan izvaditi iz mlijeka, blago pritisnite da izađe višak tekućine, posušite i posolite, pobiberite zatim umočite u brašno, te pržite na ulju na srednjoj temperaturi dok ne dobije finu, rumenu boju.

-        prženi patlidžan stavite na papirne ubruse da se ocijedi višak ulja.

-        servirajte onakako kako volite, a kao nesvakidašnju ideju predlažemo da prženi patlidžan poprskate sa par kapljica meda i uživate u spoju neobičnih okusa. Prijatno!

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.