• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Tematski katalog 15.05.-30.09.2025.
        od 15.05.2025. do 30.09.2025.
      • Katalog 27.5.-9.6.2025.
        od 27.05.2025. do 09.06.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Pureći medaljoni u marinadi sa integralnom rižom
  • Komšinica
  • Sezonski okusi

Pureći medaljoni u marinadi sa integralnom rižom

20.04.2017.

Sastojci:

Integralna riža - 300g

Pureći odresci - 400g

Za marinadu:

Mješavina začina - po želji

Limun - sok pola limuna

Senf - supena kašika

Bijeli luk - 1 češanj

Sol - po želji 

Priprema:

U posebnu posudu ulijte 50 ml vode, sok od pola limuna, jednu supenu kašiku senfa, mješavinu suhih začina, sol i biber po želji. 

Pureće odreske premažite pripremljenom marinadom i ostavita u frižider 1-2 sata.

Za vrijeme dok se puretina marinira, u drugu posudu uliti pola litre vode dodati sol po želji. Kada voda proključa usuti rižu, kuhati je 10 minuta, poklopiti i ostaviti da sama nabubri kako bi bila razabrana.

Spremne i marinirane odreske pecite u zagrijanom biljnom ulju u dubokoj tavi, sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju.

Pureće odreske poslužite s kuhanom rižom i povrćem preliveno umakom od vrhnja. Dekorišite po želji liskama peršuna ili cherry paradajzom.

Prijatno i dobar tek! 

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.