• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zagrli praznike i sve što oni znače 13.11.2025.-18.1.2026.
        od 13.11.2025. do 18.01.2026.
      • Katalog 25.11.-1.12.2025.
        od 25.11.2025. do 01.12.2025.
      • Posebna ponuda Konzum Novi Travnik 28.11.-1.12.2025.
        od 28.11.2025. do 01.12.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • NAŠE MARKE
  • PIKA IZAZOV
  • SUPER BRENDOVI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • NAŠE MARKE
  • PIKA IZAZOV
  • SUPER BRENDOVI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
Sarma u japraku
  • Komšinica
  • Sezonski okusi

Sarma u japraku

02.06.2017.

Sastojci:

Listovi vinove loze – 20 kom

Junetina mljevena – 800 g

Suho meso - 50g

Crveni luk – 1 glavica

Bijeli luk – 1 češanj

Slatka paprika mljevena – 1 supena kašika

Jaje - 1 kom

Ulje - 50 ml

So i biber - po želji

Priprema:

U duboki lonac uliti ulje i grijati ga na jakoj vatri. Crveni i bijeli luk sitno nasjeći i pržiti ga na ulju, nakon 3 minute mu dodati sitno sjeckano suho meso. Kada luk poprimi zlatno žutu boju usuti vodu do pola lonca i ostaviti na laganoj vatri da se zagrije.

U posebnoj posudi izmješati mljeveno meso i jaje, te ga začiniti po želji. 

Rižu dobro oprati, dodati je u posudu sa meso, te smjesu izmješati rukama i ostaviti da malo odstoji.

Listove loze očistite, a zadebljale dijelove odstranite nožem. U svaki list stavite supenu kašiku smjese od mesa i riže i umotajte.

Spremne sarme slažite jednu do druge u lonac sa temeljcem, dodajte toplu vodu i kuhajte na laganoj vatri 2-3 sata uz povremeno dodavanje vode.

Lonac povremeno protresite da ne bi došlo do zagaranja.

Spremno jelo servirajte u duboke zdjele, začinite po želji i dekotišite peršunom.

Prijatno i dobar tek!

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.