• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Tematski katalog 15.05.-01.09.2025.
        od 15.05.2025. do 01.09.2025.
      • Zaključana cijena 1.6.-31.8.2025.
        od 01.06.2025. do 31.08.2025.
      • Katalog 10.6.-23.6.2025.
        od 10.06.2025. do 23.06.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Skuša u rerni sa krompirom
  • Komšinica
  • Sezonski okusi

Skuša u rerni sa krompirom

22.03.2017.

Obrok sa mesom zamijenite ponekad ribom. Bićete više nego zadovoljni, ali i siti.

Sastojci:

Svježa skuša - 4 kom

Krompir - 4 veća

Crveni luk - 1 komad

Maslinovo ulje

Sok limuna - 2 kom

Senf - 1 kafena kašika

Bijeli luk - 3-4 češnja

Sol - po želji 

Biber - po želji

Priprema:

Svježu skušu dobro očistiti. Skinuti iznutricu, odstaniti glave i dobro oprati.

U posebnu posudu za kuhanje uliti 500 ml. vode i 100 ml. soka od limuna, te dodati skušu da odstoji 30 minuta, nakon čega je dobro isprati pod mlazom hladne vode. 

Krompir temeljno oprati, oguliti i isjeći na kriške srednje debljine.
U posebnu posudu staviti senf, sitno sjeckan peršunov list, beli luk, maslinovo ulje, sol i biber po želji, te sve dobro izmješati.

Spremljenom smjesom premazati krompir i premazati i puniti skuše.

Tako spremljenu ribu prekriti aluminijskom folijom i zajedno sa krompirom staviti u pećnicu na 200°C te peći do 20 min. Nakon 20 minuta ukloniti foliju i još peći 15 minuta.

U toku pečenja pvremeno prelivati sa marinadom iz tepsije u kojoj se peče. Uz ribu kao prilog poslužite krompir salatu.

Prijatno!

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.