• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zaključana cijena 1.3.-31.5.2025.
        od 01.03.2025. do 31.05.2025.
      • Katalog 13.05.-26.05.2025.
        od 13.05.2025. do 26.05.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • Komšinica
  • Sezonski okusi

Slasna jabukovača

21.11.2015.

Neka vaš dom ovog vikenda miriše na opojan i zamaman miris pečene jabuke i cimeta. Obradujte svoje najdraže slasnom i mirisnom pitom od jabuka.

Slasna-jabukovaca

Sastojci:
400g jufke
1kg Idared jabuka
½ male kašikice cimeta
100g smeđeg šećera
100g K plus grožđica
malo ulja
Preliv:
500ml vode
500g šećera
1 K Plus vanilija šećer
- jabuke oguliti, te narendati, zatim zagrijati širu i dublju tavu sa vrlo malo ulja. Jabuke prodinstati, dodati ciment i šećer. Kada jabuke otpuste sok i potamne isključite temperaturu, zatim dodajte grožđice. Jufke razmotajte, zatim premažite sa malo ulja, redajte smjesu od jabuka kao što to radite kada pravite bilo koju drugu pitu, zatim jufku urolajte i redajte u tepsiju. Postupak ponovite dok ne ostanete bez smjese i jufki. Prije nego pitu ubacite u pećnicu, izrežite na željene dimenzije.
- pitu od jabuka pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na temperaturi od 180 C, sve dok jufke ne porumene.
- u međuvremenu pripremite preliv. Zagrijte vodu, dodajte šećer i pustite da se rastopi, obavezno miješajte. Nakon što se šećer rastopio dodajte i vanilin šećer. Ukoliko želite možete dodati i sok od pola limuna.
-izvadite pitu od jabuka, prelijte i pokrijte većom tepsijom ili folijom.
-uživajte u zamamnom mirisu jabuke i cimenta. Prijatno!

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.