• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Tematski katalog 15.05.-01.09.2025.
        od 15.05.2025. do 01.09.2025.
      • Zaključana cijena 1.6.-31.8.2025.
        od 01.06.2025. do 31.08.2025.
      • Katalog 10.6.-23.6.2025.
        od 10.06.2025. do 23.06.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Sočni pileći file u umaku od gljiva
  • MEHRZER STONE STRONG
  • STONE STRONG recepti za gril tavu

Sočni pileći file u umaku od gljiva

18.03.2019.

Amra Ikanović 

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 200 g šampinjona
  • 1 cehno bijelog luka - zdrobljeno
  • 1 crveni luk - sitno nasjeckan
  • 3 kasike senfa
  • 300ml bijelog vina
  • Vrhnje za kuhanje (stavite koliko želite)

Priprema:

Pileća prsa nasoliti i staviti vegete pa ih ispeći na zagrijanoj grill tavi, neka se lijepo zapeče, da dobije boju i budu hrskavi, zatim izvaditi ih na tanjir nakon što se ispeku.

 U tavi gdje se peklo meso, popržiti luk dok ne omekša pa dodati gljive i bijeli luk i peći dok gljive ne dobiju lijepu boju , dodati senf te zaliti sve vinom i ostaviti na najmanjoj vatri još nekoliko minuta - dok ne počne krčkati.

U umak staviti pečeno meso i sve zajedno kuhati na najmanjoj vatri još 20 - 25 minuta, povremeno miješajući.

Pred sami kraj kuhanja, dodati vrhnje za kuhanje, stavite količinu po želji. Servirati sa prilogom po želji.

*fotografije su simbolične 

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.