• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Zagrli praznike i sve što oni znače 13.11.2025.-18.1.2026.
        od 13.11.2025. do 18.01.2026.
      • Mjesec Super Brendova 2.12.2025.-2.1.2026.
        od 02.12.2025. do 02.01.2026.
      • Tehnika koja donosi čaroliju 18.12.2025.-18.1.2026.
        od 18.12.2025. do 18.01.2026.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • NAŠE MARKE
  • PIKA IZAZOV
  • SUPER BRENDOVI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • NAŠE MARKE
  • PIKA IZAZOV
  • SUPER BRENDOVI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
Teletina u sosu od badema
  • MEHRZER STONE STRONG
  • STONE STRONG recepti za gril tavu

Teletina u sosu od badema

18.03.2019.

Sanja Mitrić

Sastojci:

  • 500 g teletine
  • 100 g mljevenih oljuštenih badema
  • 100 ml kisele pavlake
  • 30 g maslaca
  • 50 ml bijelog vina
  • 1/5 kafene kašičice cimeta
  • brašno
  • so

Priprema:

Teleće šnicle izlupajte tučkom za meso, posolite po želji (može i biljni začin) pa jednu stranu uvaljajte u brašno.

Meso pecite na zagrijanoj grill tavi sa malo maslaca par minuta sa svake strane, ali prvo na pobrašnjenoj strani. Nalijte malo vode pa dinstajte još petnaestak minuta. Izvadite meso, a u tavu dodajte mljevene bademe i kratko ih propecite, a zatim uz još malo vode kuvajte par minuta. Vratite meso, dodajte cimet, bijelo vino i pavlaku. Ostavite da se dinsta još desetak minuta.

Prijatno! :) 

*fotografije su simbolične 

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.