• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • Natrag
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Natrag
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Natrag
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • Natrag
    • KATALOZI
      • Natrag
      • Zaključana cijena 1.3.-31.5.2025.
        od 01.03.2025. do 31.05.2025.
      • Katalog 13.05.-26.05.2025.
        od 13.05.2025. do 26.05.2025.
      • Tematski katalog 15.05.-30.09.2025.
        od 15.05.2025. do 30.09.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Juneći but sa vrganjima i đumbirom
  • MEHRZER STONE STRONG
  • STONE STRONG recepti za plitku tavu

Juneći but sa vrganjima i đumbirom

01.04.2019.

Ajla Buljubašić

Sastojci:

  • 450 g junećeg buta
  • 50 ml soja sosa
  • 100 ml temeljca
  • nekoliko žlica krušnih mrvica
  • 1 mala žličica
  • sitno naribanog đumbira
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 2 žlice ulja
  • 4-5 sušenih vrganja
  • svježe mljeveni papar
  • 150 g gljiva po izboru

Priprema:

Juneći but narežite na tanje šnicle, koje zatim narežite na trakice ili kockice. Pomiješajte ih s naribanim đumbirom i soja sosom i ostavite u hladnjaku 15-ak minuta. Suhe vrganje za to vrijeme pustite da odstoje u kipućoj vodi. U tavi neljepljivog dna ugrijte ulje i dodajte meso koje ste ocijedili od marinade i posipali krušnim mrvicama. Kratko (2-3 minute) zapecite meso i izvadite ga. Zatim na tu masnoću dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sitno nasjeckani češnjak, narezane gljive i suhe vrganje. Popržite, stalno miješajući. Zatim dodajte temeljac i meso i popirjajte dok se tekućina ne reducira. Na kraju posipajte paprom. Poslužite na skuhanoj riži i posipajte nasjeckanim mladim lukom.

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.