• Idi na sadržaj
Najbliža Konzum prodavnica? Odmah iza ugla
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Konzum Konzum Konzum

Pretraživanje:
  • Pretraživanje:
  • O nama
    • O Konzumu
    • Novosti
    • Usluge kupcima
    • Kontakt
    • O nama
      • Vaše mišljenje nam je bitno
      • Misija i vizija
    • Karijere
      • Novosti
      • Zaposlenje
      • Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
    • KATALOZI
      • Tematski katalog 15.05.-01.09.2025.
        od 15.05.2025. do 01.09.2025.
      • Zaključana cijena 1.6.-31.8.2025.
        od 01.06.2025. do 31.08.2025.
      • Katalog 10.6.-23.6.2025.
        od 10.06.2025. do 23.06.2025.
    • SUPER VIKEND
    • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
  • 080 02 02 03 Besplatni info telefon

  • O nama
      • O Konzumu
      • Novosti
      • Usluge kupcima
      • Kontakt
      O nama
      Vaše mišljenje nam je bitno
      Misija i vizija
      Karijere
      Novosti
      Zaposlenje
      Ljudski resursi Konzuma
  • AKCIJE
      • KATALOZI
      • SUPER VIKEND
      • EXTRA CIJENE
  • KUPUJ, IGRAJ NEK' TE SREĆA PRATI
  • Pika Kartica
  • RADNO VRIJEME
  • Nagrađivanje
  • Nekretnine
  • KARIJERA
  • NOVOSTI
  • KUPUJ, IGRAJ, NEK' TE SREĆA PRATI
Saltimbocca alla romana
  • MEHRZER STONE STRONG
  • STONE STRONG recepti za plitku tavu

Saltimbocca alla romana

01.04.2019.

Bogdanka Stanić Ristić 

Sastojci:

  • 500 g tankih telećih odrezaka
  • 100 g maslaca
  • 8 svježih listova žalfije
  • 8 listova kuhane šunke
  • 4 kašike bijelog vina (Marsala)
  • bijeli biber so

Priprema:

U tavi ugrijemo maslac, dodamo svježe listove žalfije i pržimo otprilike 1 minutu pa izvadimo na stranu. Na istom maslacu kratko pržimo listove kuhane šunke otprilike 2 minute pa i njih izvadimo na stranu.

Teleće odreske po potrebi nježno istučemo, dodamo u tavu na maslac i sa obije strane pržimo otprilike 2 minute. Po potrebi začinimo solju i biberom.

Meso zatim prebacimo na tanjir za posluživanje, te svaki odrezak prekrijemo ploškom pečene šunke i listićem kadulje. Poklopljeno ostavimo na toplom mjestu.

Preostali maslac u tavi podlijemo Marsala-om i jednom kašikom vode, kratko promiješamo i prelijemo po mesu. 

Konzum

O Konzumu
Novosti
O nama
Osnovni podaci kompanije
Kontakt
080 02 02 03 Besplatni info telefon

Copyright Konzum d.d. 2025. Sva prava pridržana.